Vår historia

Ett modernt och anrikt konferenshotell

Den 1 juli 2011 tog Stockholm Meeting Selection över driften av Villa Lovik.

Redan på vikingatiden var Lidingö, med sitt perfekta läge i Stockholms inlopp, en känd träffpunkt. Hustegafjärden utanför Villa Lovik var en av vikingarnas rustnings platser inför härtågen i österled, och sedan dess har Lidingö varit bebott.

Med lusthus från 1893

Platsen där Villa Lovik idag ligger styckades av från Elfviks gård 1891 och bebyggdes för första gången 1893 av häradshövding Cronholm. Han lät uppföra Villa Metsola (ungefär Skogens boning) en trävilla med tinnar och torn. Det var också han som lät bygga lusthuset som fortfarande pryder Villa Loviks trädgård

Att ta tillvara solen

Villa Metsola brann ner 1929 och området såldes till Stockholmsarkitekten Theodor Kellgren. Han lät bygga den ursprungliga delen av Villa Lovik för att användas som en privatbostad. Avsikten var att tillvarata solen och den utomordentligt vackra utsikten över segelleden in till Stockholm.

Lidingös första konferensgård

Det blev en konferensgård 1955 och var då den första konferensgården på Lidingö. Lovik ägdes och drevs då av Handelns Arbetsgivareorganisation (HAO). Idag är Lidingö Sveriges konferenstätaste ö med totalt ca. 13 konferensanläggningar.