Vad vill du göra?

Att göra runt Villa Lovik

När du inte vill hänga på Piazzan eller Beach Club by Villa Lovik så kommer här några tips på vad som finns att göra i våra omgivningar.

Padel

Hos oss finns två nya padelbanor som öppnade under sensommaren 2021. Våra banor ligger utomhus med utsikt över gröna ängar. Ett stenkast bort finns vår varma utomhuspool, bar och på sommaren en härlig beach club. Kommer ni med båt går det bra att lägga till vid vår brygga och för bilåkande gäster finns kostnadsfria parkeringar på området. När receptionen är öppen finns toalett att låna samt racket att hyra och bollar till salu. Läs mer om öppettiderna här

PADELBANA BOKAS HÄR

– Vill ni kombinera padelspel med en lunch hos oss, en drink i baren, relax med bastubad och dopp i vår varma utomhuspool? Kontakta oss på welcome@lovik.se för att boka in.
– Har ni bokat konferens och vill lägga till padel? Kontakta oss på meet@lovik.se så ordnar vi det.
– Är ni intresserade av att ha en turnering eller event hos oss? Kontakta oss på meet@lovik.se för att diskutera upplägg.

Millesgården

Herserudsvägen 32 Lidingö. Ca 35 min cykelväg, 15 min med bil, ca 1,45 timmes promenad.

En oas öppet året runt. Millesgården är idag ett museum med konstnärshem, antiksamling, en vidsträckt skulpturpark, en konsthall med en museibutik samt en restaurang. Konstnärshemmet byggdes 1908 av skulptören Carl Milles och hans fru konstnären Olga
Milles.

Mer information om utställningar och öppettider på:
www.millesgarden.se

LIDINGÖLOPPSSPÅRET

Det mest kända motionsspåret på Lidingö är det 3 mil långa Lidingöloppsspåret. Under dina tre mil får du uppleva hav, naturreservat, ängar, skog, stränder och fin arkitektur. Spåret sträcker sig över många
områden på Lidingö. Från Koltorp och Stockby på södra sidan av ön, till Kyrkviken, Rudboda, nästan fram till Elfvik och tillbaka mot Bosön, Sticklinge med slutstation i Grönsta.

  • 30 km: Blå/vit/blå markering med texten ”Lidingöloppet”. Kilometermarkerat med informativa plattor på stolpar.
  • 15 km: Följer i stora delar Lidingöloppets 30 km. Se Lidingöloppets webbplats.
  • 10 km: Banans sträckning är den samma som de sista 10 km på 3 milen.
  • 4 km: Banan är markerad med svart/vit/svarta skyltar med texten ”Lidingöstafetten”.
  • 3 km: Banmarkeringarna utgörs av röd/vit/röda skyltar med texten ”Lilla Lidingöloppet”.
  • 1,7 km: Banmarkeringen är gul/vit/gula skyltar med texten ”Lilla Lidingöloppet”.
  • Grönsta elljusspår 1,5 km. Sträckningen följer Lilla Lidingöloppets 1,7 kilometers-sträckning till stor del. Banan är markerad med vita skyltar på elljusstolparna.

KULTURVANDRINGAR

Gå förbi Lidingökungens gård eller titta på utsikten från Hersby vattentorn. Vandringarna tar knappt två timmar om du går i normal takt och är ett trevligt sätt att både få motion och kunskap.

Mer info om de olika vandringarna hittar du på:
www.upplevlidingo.com

MOUNTAINBIKESPÅR

Brevik, Lidingö. Ca 30 min cykelväg.

Stigar, stenar, rötter, branta uppförs- och nedförsbackar. Mounainbikespåret på Lidingö bjuder på många spännande upplevelser. Spåret är skyltat och sträcker sig mellan Stockby-Långängen-Breviksbadet och är 5,5 kilometer. Den kuperade terrängen gör att du måste växla och parera ofta. Spåret korsar motionsspår i området, det är viktigt att du tar hänsyn till andra som promenerar och joggar.

Elfviks stavgångsleder

Ca, 6 min cykelväg, ca 5 min bilväg, 20 min promenad. 

På Lidingö finns tre stavgångsleder i det natursköna Elfvikslandet på norra ön. Lederna är 3, 5 och 10 km långa och märkta med skyltar i färgerna rött, gult och grönt för respektive sträcka. En spårkarta finns nedanför kursgården Skogshem & Wijk.

Klicka här för en karta till till lederna

Elfviksleden

Elfviksleden sträcker sig hela vägen från Lidingö Centrum till Elfviks udde. Den är nio kilometer lång, här kan du uppleva allt från stad, park, lantbruk, skogskänsla till skärgård. Den passerar naturreservatet Långängen-Elfvik, ett fågelskyddsområde, naturminnesmärkta ekar, intressant arkitektur och konferensanläggningar, sittplatser och grillplatser. Till Elfviksleden finns en vandringskarta som synliggör natur, upplevelser och faciliteter men visar även tillgängligheten och graden av framkomlighet på leden. Tanken är att alla ska kunna ta sig fram på leden och med olika färgmarkeringar i kartan ser man graden av svårigheter och typ av miljö.

långängen

Långängen-Elfviks naturreservat är 440 hektar stort reservat som sträcker sig från Elfviks Udde till Kottlasjön. Reservatet utgörs till stor del av ett omväxlande jordbrukslandskap och skog. I södra delen ligger 3 sjöar och flera våtmarker. Se mer info i naturkartan: https://naturkartan.se

BREVIKSBADET

I det natursköna området vid Kottlasjön finns en stor härlig utomhusbassäng på 25 x 25 meter uppvärmd till ca 25 grader med en separat barnpool och med bastun alltid
påslagen! Utöver bad och roliga aktiviteter som minigolf, går det även att bara bre ut sig på någon av dom fina gräsmattorna. Stor gratisparkering.

Fågelöuddebadet

Ca 8 min cykelväg, ca 4 min med bil, ca 22 min promenad.

Lidingös mest populära fritidsbad. Med sin långa fina sandstrand, faciliteter och hopptorn är Fågelöudde mycket välbesökt under sommarmånaderna. Här finns en lång sandstrand, hopptorn, servering, grillplats och minigolfbana. Toaletter finns också på området. 2 områden med parkeringar.

STICKLINGEBADET

Ca 35 min cykelväg, ca 15 min bilväg, knappt 2 timmars promenad.

Personlig liten badvik på öns norra del, mittemot vackra Djursholm. Fin liten sandstrand för lek och härliga bad, picknick ljumma kvällar med romantisk solnedgång. Populär vik bland lidingöborna. Här finns beachvolleyplan och grillplats.

SÖDERGARNSBADET

Bo, Lidingö, ca 13 min cykelväg, 5 min bilväg, ca 50 min promenad.

Ett litet och personligt friluftsbad med sandstrand och öppna gräsytor perfekta för picknick. Toalett (torrtoalett/Bajamaja) finns på området.

KOTTLASJÖN

Ca 30 min cykelväg, ca 14 min med bil, knappt 2 timmars promenad.

Kottlasjön är en av Lidingös pärlor sommar som vinter. Här kan du bada i sötvatten från klippor eller strand. Klippor och liten strand finns vid Kottlasjöns västra och södra del. Här
finnsToalett (modell ”Bajamaja”) finns på den västra delen.

Mer in formation om vad som finns att göra på Lidingö och aktuella evenemang finns på sidan www.upplevlidingo.com