false

Ost- och brödweekend 

i samarbete med SvD Accent

Lär dig göra egen ost och baka knäckebröd – en inspirerande helg på Villa Lovik!

Program

10.00
Lördagen startar på Geten Gerda & Ko, ett litet gårdsmejeri längst ut på Lidingö där ni får en presentation av mejeriet och tillverka er egen färskost. Deltagarna kommer till mejeriet när det är dags att ösa upp och dränera ostmassan. Alla får varsin ostduk och sitt eget ostknyte att ta hand om. När ostmassan är klar får man smaksätta sin egen ost och ta med hem.

12.00
Lunch på Villa Lovik.

13.00
Osttillverkningen fortsätter i Brödfabriken på Villa Lovik där ni också får lära er baka små fina knäckebröd.

15.00
Fika från Brödfabrikens kakbuffé med smoothies och frukt.

16.00
Tillgång till vår nybyggda relaxavdelning med pool och bastu.

19.00
Middagsbuffé bestående av stenugnsbakade flatbreads, träkolsgrillad porkshoulder, bakad rotselleri, sideorders, stor grönsaksbuffé, nybakat bröd och kvällens dessert.

 

Välj mellan tre datum:

14-15 september

12-13 oktober

9-10 november

Pris: 2 195 kr per person

 

I priset ingår:

Osttillverkning
Lunch
Knäckebrödsbakning
Eftermiddagsfika
Relax
Middagsbuffé
Del i dubbelrum
Frukostbuffé
Ev. dryck tillkommer

Boka

Kontakta oss för mer information och bokning på
Telefon 08-506 180 00
 E-post: welcome@lovik.se

Max 20 personer per grupp

Mer om Geten Gerda & Ko


Geten Gerda & Ko är ett litet gårdsmejeri längst ut på Lidingö. Här tillverkas ostkakor, salladsost, grillost, färskost, vitmögelost och blåmögelost. Den ekologiska komjölken kommer från fjällkor, rödkullor och andra fina kor på Lovö prästgård. Getmjölken är också ekologisk och kommer från lantrasgetter på Sörbro gård i Södermanland. Produkterna säljs än så länge lokalt och på några ställen i Stockholm. Mejeriet startades för att kunna erbjuda lokala mejeriprodukter som håller hög kvalitet och kommer från välmående djur. Det drivs av Sophia Nygård som gått flera mathantverksutbildningar på Eldrimner och även praktiserat på gårdsmejerier uppe i Jämtland.